Håndværket

Scroll to explore

Udspringer fra en familietradition

Familien Auchenberg, grundlæggerne af TONI Copenhagen, tog deres kærlighed til det traditionsbundne gørtlerfag med sig fra Tyskland i begyndelsen af 1800-tallet, næsten 100 år før virksomheden blev grundlagt i 1918. Før de eksklusive sanitetsarmaturer i rå messing, som vi kender i dag, fokuserede virksomheden på gasarmaturer og tekniske haner, skabt af metaldrejere i københavnske baggårde.

Den dag i dag bliver hvert eneste armatur stadig omhyggeligt samlet i hånden i vores værksted på Frederiksberg C. Med en fod i fortiden og én i fremtiden holder vi fast i de håndværkstraditioner, som vi kommer fra.

Da gørtlermesteren blev træt af dryppende armaturer

Som ingeniør og maskinmester på Gentofte Amtssygehus i 1930'erne oplevede Otto Sparre-Petersen et stort behov for holdbare armaturer, der kunne klare de ekstreme belastninger på hospitalet. Resultatet blev en serie armaturer, bygget på gode gamle håndværkstraditioner, beregnet til hospitaler, institutioner, industrivirksomheder og andre steder, hvor vandhaner skulle kunne modstå hårde belastninger.

Derfor kaldes vores SP-armaturer ofte industriarmaturer på grund af deres næsten uopslidelige kvalitet. Andre har endda kaldt SP-armaturet for vandhanernes svar på Rolls Royce. Især arkitekter har bragt armaturet ind i boligindretningen, hvor det ofte ses sammen med den klassiske danske møbelkunst, som er kendt over hele verden.

Fra rå messing til eksklusive armaturer

Rejsen begynder i Italien, hvor den rå messing bliver hældt i vores støbeforme. Herefter ankommer de til Frederiksberg, hvor vi bearbejder dem ud fra de gamle håndværkstraditioner, som stadig præger vores virksomhed.

Alle vores armaturer bliver pudset i hånden af vores slibeeksperter. Håndslibningen giver vores produkter en unik og autentisk følelse. Vores produkter bærer sporene af de mennesker, der har haft dem i hænderne, lige som de med tiden vil bære sporene af dem, der bruger dem.

Efter den første råpudsning overgår armaturerne til Tim, der har været maskinmester hos TONI Copenhagen i snart siden 1990'erne. Tim kender alle armaturer ud og ind, så vi i dag kan tilbyde særlige løsninger til kunder med specifikke ønsker.

Kvalitetskontrol er en æressag

Alle armaturer testes grundigt, før de forlader TONI Copenhagen. Testen udsætter armaturerne for højere tryk, end man normalt vil opleve i et privat hjem. Består armaturet testen, godkendes det og sendes til kunden.

Vintage Repair Shop

I en tid, hvor fascinationen af det nye distraherer os fra at se skønheden i det oprindelige håndværk, har TONI Copenhagen i over et århundrede troet på vigtigheden af at kunne reparere egne produkter. Vores Vintage Repair Shop er realiseringen og fortsættelsen af denne ambition.

Med vores Vintage Repair Shop giver vi vores kunder mulighed for at få istandsat TONI armaturer, der har brug for ekstra opmærksomhed og pleje.