Susanne_Rutzou_Hero-TONI Copenhagen

Susanne Rützou

Scroll to explore

På opdagelse i designerens hjem

I årtier har Susanne Rützou været kendt som et af landets største designernavne. I dag orienterer hun sig mere mod kunst og keramik, men hendes private bolig på Østerbro emmer stadig af en særlig fornemmelse for velskabt design og gode materialer.

Susanne_Rutzou_1-TONI Copenhagen

"Mit køkken-alrum er lejlighedens hjerte, hvor der bliver tilbragt mest tid i de vågne stunder. I sommermånederne står de høje, franske teaktræsdøre ud til terrassen stort set altid åbne, og køkkenet får flydende grænser mellem inde og ude, for vi bruger den delvist overdækkede terrasse som en forlænget del af rummet. Jeg værdsætter det sjældne privilegium det er at have en stor, dejlig have og en ugeneret udsigt til noget, der ligner et skovbryn, og samtidig bo midt i byen."

Susanne_Rutzou_3-TONI Copenhagen

"Selve køkkenet er lavet af Garde Hvalsøe og rummer en god kombination af høj kvalitet, funktion og et smukt og enkelt udtryk, som jeg synes går godt i spænd med husets 1930’er ånd. Både min datter og jeg er ret glade for at lave mad, så det store køkken går ikke ned på udstyr eller min egen keramik, som jeg ynder at inddrage i husholdningen, for at prøve det af i hverdagen."

Susanne_Rutzou_4-TONI Copenhagen
Susanne_Rutzou_2_f7d9faad-40e8-4b3a-a8f6-9e4d40be90b8-TONI Copenhagen

"Mit kreative rum og det at skabe er næsten en livsnødvendighed for mig. Selvom jeg, for nu en del år siden, omlagde mit hovedfokus fra design til et mere frit, kunstnerisk virke; opleves mit kreative forløb som en flydende og ubrudt linje. De sidste år er min glæde ved at arbejde med stentøj vokset støt, så nu er jeg gået all-in og er ofte at finde på mit værksted i husets underetage til langt ud på natten.

Jeg kommer ikke udenom at være æstetiker, men min tilgang til indretningen af mit hjem er både intuitiv og funktionsorienteret. Jeg har på en måde afkodet mine og mine børns behov og prioriteter, og derfra fundet personlige og æstetiske, såvel som praktiske måder at løse indretningen på. Mit hjem er mit helle, og det er vigtigt for mig, at mine omgivelser har sjæl, og at stemningen er imødekommende og omfavnende."

Susanne_Rutzou_5-TONI Copenhagen

"Badeværelset er et helt særligt rum med funkis elementer som sprossede metalvinduer, lys terrazzo og rene linjer. Derfor var tanken at læne sig op ad det autentiske og uprætentiøse i de gode materialer, og videreføre de gennemgående træk i huset med træ- og granitelementer fra Garde Hvalsøe samt armaturer fra TONI Copenhagen. Det skal retfærdighedsvis nævnes, at det allerede var således, da jeg flyttede ind for seks år siden, og da jeg gennemrenoverede stedet, var det en af de ting, jeg glædede mig over ikke at skulle ændre."

Susanne_Rutzou_6-TONI Copenhagen