43A7115_1-TONI Copenhagen

Gent, Belgien

Scroll to explore

Palærenovering med respekt for historien

I et gammelt belgisk palæ bygget mellem 1775 og 1800, har indretningsarkitekt Isabel Soonen, designet og renoveret sit unikke hjem med en stor respekt fra husets gamle elementer og betagende oprindelige detaljer.

43A7296_1-TONI Copenhagen

Under rustikke træbomme, ligger badeværelset i ledtog med soveværelse og garderobe. Det antikke stålbadekar var oprindeligt en del af huset, men er i renoveringen blevet rykket fra første til anden sal.

Det tunge badekar hviler på solide løvefødder i massiv messing, som går igen i det væghængte Christiansborg-armatur, der udover dets funktion bidrager til rummets sans for gammelt håndværk.

43A7333_cae854ec-8d15-4516-b19e-916ed945f67e-TONI Copenhagen

Bag en arkitektonisk konstrueret bue, gemmer sig bruserummet, som også fungerer som familiens dampbad. På væggen hænger et indbygget Christiansborg-armatur i messing, og fungerer som et diskret og tidløst design.

Massive planker er sammensat til en bordplade, hvorpå en hvid porcelænsvask er placeret, der skaber kontrast til det mørke og rustikke træ.

Christiansborg-serien fortsætter som væghængt armatur, hvor messingen igen skaber et sammenhængende, raffineret udtryk mellem de gamle og nye materialer.

43A7313_1-TONI Copenhagen

I stil med palæets ånd, er køkkenet skabt ud fra de samme gamle materialer, som oprindeligt var en del af huset.

Indretningsarkitekten valgte at genbruge de gamle klinker fra køkkenet, og vasken er genbrugt fra ejendommens gamle havehus. Køkkenskabene er af mørkt fyrretræ, en træsort som ofte er en del af de ældre palæer i byen, og står i kontrast til de mønstrede antikke fliser, der skaber et hjemligt og landligt udtryk.

43A7115_1-TONI Copenhagen
43A7014_1-TONI Copenhagen

Over den massive, hvide marmor bordplade, hænger Christiansborg-armaturet i messing, og smelter sømløst ind i de gamle elementer, som havde det altid været en del af det belgiske palæs historie.

43A7039_1-TONI Copenhagen