ClausMeyer_Toni_MarieLouiseMunkegaard_08-TONI Copenhagen

Christina & Claus Meyer

Scroll to explore

Kvalitetshåndværk i køkkenet

I vores passion for håndværk, bliver vi inspirerede af dedikerede sjæle, der ligesom os, gør sig umage for at levere det absolut ypperste indenfor deres fag.

Verdensanderkendt restauratør, kogebogsforfatter, entreprenør, og medstifter af verdens bedste restaurant, Noma. Claus Meyer, har i mere end 30 år arbejdet for at bekæmpe elendigheden og fremme mulighederne og kvaliteterne i den danske madkultur.

Vi mødtes med Claus og hans hustru, Christina, til en snak om det franske køkken, og magien af friskbagt brød, i deres hjem på Frederiksberg.

ClausMeyer_Toni_MarieLouiseMunkegaard_15-TONI Copenhagen

“Jeg synes, at der er er massere af ånd i maden. Det jeg står, og laver er også meget mere end bare kalorier. Det er følelser, tanker og en drøm om, at udtrykke noget meningsfuldt.

I forhold til madlavning, i mit liv, har jeg helt klart lært mest ved at prøve mig frem. Det jeg kan, stammer i højere grad fra alt det mad, jeg har lavet, alle de brød jeg har bagt, og alle de kager jeg har lagt sammen. Som selvfølgelig ikke er noget, jeg alt sammen selv har fundet på.

Min inspiration kommer til dels fra Frankrig, men i høj grad også fra måltider, jeg har spist andre steder, og ting jeg har læst. Det er en god blanding af ting, jeg har fundet på, og noget jeg har set andre gøre."

ClausMeyer_Toni_MarieLouiseMunkegaard_10-TONI Copenhagen

Frederiksberg hjemmet oser også af familiens sans for kreativitet og håndværk, som ses i Christinas hjemmelavede krus og egne designede messing lamper, der skaber en varme og et helt unikt udtryk i familiens personlige køkken.

ClausMeyer_Toni_MarieLouiseMunkegaard_06-TONI Copenhagen
ClausMeyer_Toni_MarieLouiseMunkegaard_09-TONI Copenhagen

"Jeg elsker at lære fra mig. Det er også det jeg har gjort hele mit liv - forsøgt at omvende danskere, da jeg jo følte, at jeg så lyset i Frankrig. Og det i sådan en grad, at jeg følte, der var noget mere på spil end bare velsmag.

Det handlede om kærlighed, respekten for naturen og grundlaget for den menneskelige civilisation. Så store ting, så jeg i maden og måltidet i Frankrig. Jeg var slet ikke klar over, at der var noget der hed klimakrise, antibiotika og forurening af grundvand i 1983, hvor jeg var i Frankrig. Men jeg så ligesom de her store spørgsmål. Kærligheden til jorden, respekt for historien og idéen om at gøre sig umage. Og jeg så fraværet af det samme i Danmark. Så da jeg kom hjem fra Frankrig, var jeg helt klar på, at min opgave i livet skulle være, at skabe den franske madkultur i Danmark."

ClausMeyer_Toni_MarieLouiseMunkegaard_12-TONI Copenhagen

"Det tog mig mange år at finde ud af, at det ikke behøvede at være en kopi, men at det kunne være noget originalt, der opstod på dansk grund. Men med afsæt i det samme værdigrundlag, og så i virkeligheden, måske også forfinet.

Det nordiske køkken er på sin vis også moderne, og adresserer nogle mere nutidige og alvorlige udfordringer end det franske køkken nogensinde har påstået at gøre. Så du kan sige, at i midten af alt det, ligger der et behov for at få nogle mennesker med på rejsen, om man kalder det at omvende folk eller at lære dem noget, er typisk to sider af samme sag."

ClausMeyer_Toni_MarieLouiseMunkegaard_01-TONI Copenhagen

Netop drømmen om, at skabe noget meningsfyldt er ikke til at tage fejl af i mødet med den inspirerende gastronomiske entreprenør. Claus og Christina sender os afsted i døren med en bekræftende følelse af, at det at gøre sig umage, altid gør tingene en lille smule mere magiske.

ClausMeyer_Toni_MarieLouiseMunkegaard_05-TONI Copenhagen