Kyle-House-Scotland-photo-Martin-Kaufmann_DSC7580_1-TONI Copenhagen

Kyle House

Scroll to explore

Fordybelse i det skotske højland

Kyle House er et renoveret stenhus, der som del af det ambitiøse bevaringsprojekt WildLand, er skabt til at give sig hen til naturen, ved at genoprette, beskytte og bevare mange tusinder hektar land på tværs af det skotske højland.

Med den afsides placering i det bakkede skotske landskab, kan man nyde et tilbagetrukket liv i eget tempo. Det ellers forladte hus er blevet forvandlet med fortræffelig hensigt. Materialer der spejler den omkringliggende natur, sætter tonen, og afspejler en længsel efter fred og ro. Huset er nøje kurateret med udvalgte elementer, som er omgivet af egedækkede vægge, og står i et åbent plan.

Kyle-House-Scotland-photo-Martin-Kaufmann_DSC6584-Edit-TONI Copenhagen

Den 'midcentury modern'-stil går igen i de håndværksmæssige detaljer. Egetræskøkkenet er udstyret med et bruneret SP-armature, indbygget i væggen og placeret på en ligeledes bruneret messing plade. Derved udgør den et fokuspunkt, og sammen er de naturlige overflader velbalancerede i brune nuancer, der skaber kontrast og synergi på samme tid.

Kyle-House-Scotland-photo-Martin-Kaufmann_DSC6637-Edit_1-TONI Copenhagen

Gennem den tunge hoveddør, mødes man af køkkenet, udført i dansk egetræ, samt et opholdsrum fuld af historisk design. Både køkken og stuen tilbyder en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab. Ved siden af brændeovnen gennem opholdsrummets store vindue, er der udsigt over søen Kyle of Tongue. Mens man fra køkkenbordet kan nyde sin kaffe til udsigten af Ben Loyal — bjerget der ofte kaldes “The Queen of the Highlands”.