Sommerrefugium i Rågeleje

Scroll to explore

Et særligt gemmested i lysningen mellem skov og hav

Beliggende i overgangen mellem den livlige danske kystlinje, prydet med sandklitter og Kattegats bløde bølger, og den milde vegetation i den beskedne danske skov, kiler dette fire-dels sommerhuskompleks sig mellem den eksisterende bevoksning.

Omhyggeligt placeret blandt løv- og fyrretræer, har Pihlmann Architects nænsomt integreret de fire huse i landskabet for at skabe et naturligt samspil dem imellem og for at bevare de naturlige omgivelser. Husene synes at svæve over den sandede, grønne jord, hvilket efterlader miljøet herunder nær urørt.

Både udvendigt og indvendigt omfavner husene en bevidst "low-tech arkitektur". Med sin udsatte placering er sommerrefugiet konstrueret til at modstå det barske klima, det vil skulle udholde årene igennem, ved hjælp af en beskeden palette af robuste materialer, der ærer tidens gang og ærligt håndværk.

Prydet med Krydsgreb-serien i bruneret messing både indenfor og udenfor huset, komplementeres den rå og autentiske arkitektur med seriens iboende nostalgi og håndværk.

Billeder: Hampus Berndtson